Autorijbewijs halen

Het is zover, je mag gaan lessen om je autorijbewijs te halen. Dit kan je doen op verschillende manieren. Zo kan je een totaalpakket inclusief theorie- en praktijkexamen nemen, maar je kunt ook kiezen voor losse rijlessen.

Heb je een autorijbewijs net gehaald dan ben je beginnend bestuurder, de eerste 5 jaar word je strenger aangepakt bij een verkeersovertreding. Als je binnen 5 jaar 3 geregistreerde overtredingen hebt staan op je beginnersrijbewijs dan neemt de politie het rijbewijs in. Blijkt uit het rijvaardigheidsonderzoek dat je niet rijvaardig bent, dan wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.

17 jaar en je autorijbewijs halen? Dat kan!

Vanaf 1 november 2011 is het mogelijk dat je je rijbewijs op je 17e jaar kan halen, je moet dan wel 17 zijn ná 1 november 2011, je mag dan tot je 18e onder begeleiding autorijden. Vanaf 16,5 jaar mag je beginnen met je rijlessen het rijbewijs is dan alleen geldig in Nederland.

Verschillende manieren om je autorijbewijs te halen

Er zijn veel manieren om je autorijbewijs te halen. Het is mogelijk om theorie- en praktijkexamen te doen in combinatie met losse rijlessen. Op die manier geef je rijinstructeur aan wanneer je er klaar voor bent.

Er zijn ook totaalpakketen. De pakketten bestaan uit een theorie- en praktijkexamen in combinatie met een vast aantal rijlessen, dit voor een vaste prijs. In veel gevallen is in het pakket het slagingspercentage meegenomen.

 

Rijscholen.nl - Maasplein 65 - 3331 LC Zwijndrecht - 078 - 612 57 72